Öppettider: Bokningen är öppen helgfri vardag kl. 9:00-16:00 Telefon 026-996 60, övrig tid kontakta gärna oss via mejl: info@engeltofta.se

Bröllop

Nedan finns alternativ att välja på, men tänk på att vi vill göra er upplevelse unik och bra för er, så tveka inte på att kontakta oss för att berätta hur just ni vill ha det på ert bröllop.

Bröllop i Grosshandlarmiljö

Ett bröllop är en dag att minnas för livet för både brudpar och gäster, och vi på Engeltofta gör vårt yttersta för att er dag ska bli precis som ni önskar. Vi står för kvalité, flexibilitet och erfarenhet.

Engeltoftas festvåning är som gjord för tjusiga bröllopsfester, med sina kristallkronor, vackra originaldetaljer och utsikt över vattnet. Hela anrika Engeltofta, invigt 1882, andas fest, glamour, tradition och livslång kärlek.

Vi har komponerat förslag på fest- och bröllopsmenyer baserade på säsongens läckraste råvaror, kombinerade med viner som noga valts ut för att ackompanjerande maten. På Engeltofta är ingenting omöjligt!

Vi hjälper dig att förverkliga dina idéer. Prata med våra event- och konferensarrangörer om dina behov, tankar och idéer så kan vi tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för att ditt arrangemang ska bli både framgångsrikt och minnesvärt. Vi har färdiga bröllopspaket, som självklart kan anpassas efter era önskningar.


Tips! Gör ert bröllop till en minnesvärd långhelg! Ankom med era gäster redan kvällen innan, boka vårt populära Vildmarksbad med vedeldade badtunnor intill havet, avnjut en BBQ och bo kvar i våra Sea Lodge. Avsluta festligheterna med en brunch på söndagen.

För Bröllop där minst 50 gäster övernattar i Sea Lodge så bjuder vi på en övernattning för brudparet i en egen Sea Lodge under bröllopsnatten.
Vi hjälper alltid till med utplacering av era medhavda namnlappar och program, blommor mm
Avgift för stolsöverdrag mm tillkommer.

Engeltoftas bröllopspaket
  • Fördrink (Mousserande vin)
  • 3-rätters meny
  • Vinpaket med 1 glas förrättsvin, 1½ glas varmrättsvin, 4 cl dessertvin
  • Kaffe & Avec (4cl)
  • Dukning med vita linnedukar & linneservetter
  • Hyra av festvåning med bar & personal till kl. 02:00
  • Konsultation inför ert bröllop, från bokning fram till er bröllopsdag.
PRIS 2020 FRÅN 1250:-/kuvert, PRIS 2021 FRÅN 1290:-/kuvert
Priset är baserat på minst 50 kuvert.

Vid färre personer tillkommer extra lokalhyra/serviceavgift.
 


 

Tillval

  • Snittar till fördrinken 30kr/p
  •  Vickning: Korv med bröd som serveras med skaldjursröra, och andra tillbehör. Alt Pizza slice fr 50kr/p
  • Bröllopstårta: Tårta medtagas själv & vi hjälper självklart till med servering av tårtan kostnadsfritt!
  • Önskas ljus/ljud & underhållning, transport, blommor eller tårta så kan vi förmedla kontakter så att ni kan ta in offerter från kalitetssärade leverantörer.
  • Vi kan erbjuda runda bord för bröllop upp till ca 80 personer mot en ommöbleringskostnad, 200:-/bord.
  • Önskas vigsel här? Vigsel utomhus är kostnadsfritt som ni sköter själva. Ni bokar vigselförrättare. Vigsel inomhus kan erbjudas, lokalhyra tillkommer.
  • Brunch dagen efter pris från 180:-/person. (Minimum 30 personer)
  • Önskas något mer? Självklart går det bra att höra efter vad vi kan erbjuda!
  • Provsmakning: 1000:-/ person (Provsmakning kan endast erbjudas på vissa provsmakningsdatum & med reservation att vissa råvaror ändras efter säsong)

Avbokningsregler vid bröllop

Fram till 90 dagar innan ankomst kan hela arrangemanget avbokas. Efter detta datum fram till 30 dagar innan ankomst debiteras 25% av bokningens värde. Efter 30 dagar fram till 15 dagar debiteras 50% av bokningens värde och efter 15 dagar fram till ankomst betalas 100% av bokningens värde. Justering av små antal (1-4 personer) kan göras senast 15 dagar innan ankomst och ska ske skriftligt till oss via e-post.

Menyförslag

Förrätter:

Förrätt 1
Engeltoftas tapas, 6 smaker från havet:
  • Ceviche gjord på pilgrimsmussla, lax, räkor, chili, mango & lime
  • Lax & färskost terrin
  • Kalix löjrom med klassiska tillbehör
  • Böcklingmousse på friterad kavring
  • Kräfttoast
  • Matjesillstårta

Förrätt 2
Löjrom serveras på smörstekt Brioche, syrad grädde, dill samt picklad rödlök

Förrätt 3
Hummerbisque (tallriksservering)


Varmrätter

Varmrätt 1
Grillad Oxfilé, serveras med pommes maxim med gratinerad med västerbottensost, gröna primörer och murkelsås

Varmrätt 2
Grillad lammytterfilé serveras med pumpa puré på rostad pumpa, shiitakesvamp, sotad broccoli, lingon och rosmarinkräm samt portvinsreduktion

Varmrätt 3
Smörstekt fjällröding serveras med grillade primörer, mandelpotatispuré, vitvinssås med forellrom, örtolja samt citronpärlor

Desserter

Efterrätt 1
Baileys droppe serveras med bär marinerade i kaffelikör samt bakad vit choklad

Efterrätt 2
Crème brulée serveras med limemarinerade bär samt hyvlad vit choklad

Efterrätt 3
Fläder och champagne sorbet serveras med variation på jordgubbe och knäckigt flarn