Öppettider: Bokningen är öppen helgfri vardag kl. 9:00-16:00 Telefon 026-996 60, övrig tid kontakta gärna oss via mejl: info@engeltofta.se

OM ENGELTOFTA

Engeltofta i Gävle ligger vid Gävlebuktens norra strand. En praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café. Endast 1,5 timmes resa från Stockholm.

Skärgården med ett rikt utbud av fiske, skärgårdsturer och vattensporter är ständigt närvarande. Närheten till golfbanan, naturstigar och fiskelägen, gör Engeltofta till en fantastisk plats som har en spännande historia att berätta.

Engeltofta byggdes 1882 av Grosshandlare Bengt Gustaf Kronberg. Engeltofta berättar om den storhetstid som präglade Gävle i slutet av 1800-talet och under inledningen av 1900-talet.

Engeltoftas tre affärsområden är Hotell, Konferens och Restaurang. Huvudbyggnaden med sina servicefaciliteter är nyrenoverad och innehåller restaurang, café och konferensutrymmen. Vackra miljöer och kakelugnar som skapar rofyllda platser för avkoppling. I omdelbar anslutning finns Engeltofta Sea Lodge Hotel och havsbad.

Välkommen till Engeltofta!

Engeltofta

Engeltofta bedriver verksamhet inom tre affärsområden; Hotell, Konferens och Restaurang. Vårt nya affärsområde Sea Lodge, möjliggör en vidareutveckling av Engeltofta till att bli en konferens- och semesteranläggning i härlig miljö. En anläggning som möter de krav som våra målgrupper inom näringsliv, besöksnäring och semesterboende efterfrågar.

Strategi

Engeltofta utvecklas i alla steg till ett unikt marint koncept som formar anläggningen för att möta framtidens efterfrågan på semesterboende, konferens och upplevelser, i vårt fall med fokus på det marina. Engeltoftas centrala läge i Sverige och närheten till storflygplatsen Stockholm-Arlanda ger oss stora möjligheter att utveckla Engeltofta till att bli en av ostkustens ledande konferens- och besöksattraktioner.

Affärsområden

Sea Lodge lägenhetshotell Konferens, Restaurang och fest

Affärsidé

Vi erbjuder prima service inom hotell, konferens och restaurang, som ger våra gäster en varm och välkomnande upplevelse med grosshandelsepoken och havet som inspiratör.

Vision

Att vara regionens självklara besöksmål och den mest inspirerande mötesplatsen för näringslivet.
Det vackra läget vid havet gör Engeltofta till en totalupplevelse för boende och konferens. En unik plats där vi förmedlar känsla av historiska vingslag i kontrast till nutid.

Våra kärnvärden - Öppen och välkomnande

Tradition
Vi förvaltar ett viktigt kulturarv, vilket gör att vi har stor vördnad för hus och omgivningar på Engeltofta. Nya insikter, teknik och kunskaper tillfogas, som gör att Engeltofta anpassas till nutid. Historiens vingslag skall dock alltid upplevas av alla besökare.

Service
Vi lägger stor vikt vid service, omtanke och ett gott bemötande. För oss gäller det att uppfylla förväntningar hos våra kunder. Det ska vara lustfyllt att besöka Engeltofta och upplevelsen ska vara avslappnade möten i högtidlig miljö.
 
Miljö
Vi försöker i största möjligaste mån att använda närodlade råvaror och lokala producenter.  Läs mer om våra mål under vår Miljöpolicy!